Vláčný ostružinový koláč
s minimem cukru

Pečení vhodnějších receptů do zdravého jídelníčku nebo i do redukce hmotnosti není o absolutním vynechání cukru nebo klasické bílé mouky. Množství použitého cukru stačí pouze snížit, ale stále v receptu může být. Bílou mouku pak můžete nakombinovat například s ovesnými vločkami nebo třeba s ječnou celozrnnou moukou, díky které jsou koláče buchty a mnohem vláčnější.
Na koláč si kupte:
Ostružinový koláč - zdravý recept, fit recept, pečení

Troubu si předehřejte na 175 stupňů. 

Připravte si velkou nádobu a v ní smíchejte všechny suché ingredience a důkladně promíchejte.Poté přidejte řepkový olej, vejce, řecký jogurt, čekankový sirup a mléko.Promíchejte a vytvořte poměrně hutné těsto. 

Dortovou formu si vystelte pečícím papírem a přendejte do ní vzniklé těsto.Těsto posypte ostružinami.

Nakonec si připravte drobenku.Smíchejte ovesné vločky, čekankový sirup a arašídové máslo a rukou promačkejte dokud se směs nebude drobit.Posypte ostružiny a dejte péct na cca 30-40 minut.

Tak spěchejte k plotně a v týdnu si poděkujete, protože budete mít minimálně na 3 dny vyřešené svačiny a možná i snídaně, když přidáte mléčný výrobek pro lepší vyváženost a dostatečné zastoupení bílkovin. 

K.

 

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru