Turecká vejce (Turkish eggs)
Recept na Turkish eggs – jeden z mých letních favourites!
Nevím jak vy, ale já po teplým jídle v těhle vedrech doslova teču! 🫠 Takže hledám možnosti, jak se aspoň trochu udržet v tuhým stavu. Turecká vejce jsou právě jednou z možností a věřím, že vás dostanou do kolen víc jak nějaká turecká dovolená.🫡
Na dvě porce si kupte:
- 1 kelímek řeckého jogurtu
- 2 velké lžíce ricotty (pozor, ať není zbytečně moc tučná)
- 2 stroužky česneku
- špetku soli a pepře
- 4 vejce
- 10 g másla
- 1 lžičku uzené papriky
- čerstvý kopr a pažitku
Smíchejte řecký jogurt společně s ricottou, prolisovaným česnekem a dochuťte špetkou soli a pepře.Směs poté rozprostřete na talíř.
Připravte si pošírovaná vejce. Do hrnce si natočte vodu, kterou ohřejte (nikoliv vařte), pro větší úspěch do ní přidejte lžíci octa. Jakmile bude voda horká, lžicí uprostřed udělejte vodní vír a nechte do něho vejce vklouznout.Vejce vařte cca 2-3 minuty a poté opatrně vyndejte a přendejte na rozprostřenou jogurtovou směs na talíři.
Nakonec si rozehřejte máslo a smíchejte ho s uzenou paprikou.Máslem pokapejte vejce. Posypte čerstvým koprem a pažitkou. Podávejte s opečeným žitným nebo celozrnným chlebem.
TAK DOBROU CHUŤ! A dejte vědět, až se vám z nich podlomí kolena.
K.