Glazovaná mrkev s vejci
a slanou granolou
Léto si u spousty mých klientů žádá spíše studená než teplá jídla, a tak pro vás mám další skvělý a zdravý recept na horké letní dny.
Glazovaná mrkev jako další z mých letních favourites!
Na dvě porce si kupte:
- 1 kelímek cottage
- 70 g balkánského sýru
- 1 lžíci ricotty
- špetku soli a pepře
- 10 lžic vloček
- 2 lžičky sezamových semínek
- 2 lžičky konopných semínek
- 2 lžíce POKÉ omáčky (mám od Kikkoman)
- 2 mrkve
- 1 lžíce POKÉ omáčky
- čekankový sirup
- 2 vejce
- čerstvou petrželku
Mrkev si uvařte a poté orestujte na lžíci oleje, přidejte POKÉ omáčku, čekankový sirup a chvilku restujte. Dejte si vařit vejce a v mezičase si připravte sýrovou směs. Cottage sýr rozmixujte tyčovým mixérem, přidejte nastrouhaný balkánský sýr, ricottu a dochuťte solí a pepřem.
Nakonec si připravte slanou granolu. Na pánvi po mrkvi smíchejte ovesné vločky, sezamová a konopná semínka a přidejte 2 lžíce POKÉ omáčky.Vločky za stálého míchání opékejte na pánvi cca 2-3 minutky.
Jamile máte vše hotové, můžete podávat. Na talíř si rozprostřete sýrovou směs, na ní dejte kousky glazované mrkve a uvařené vejce (rozpůlené), navrch už jen posypte granolou a přidejte čerstvou petrželku.
TAK DOBROU CHUŤ! A určitě si tohle jídlo uvařte, je to totiž nebe v hubě.
K.